Over het evenement

De Vestingloop Gorinchem vindt voor het eerst plaats op zondag 8 maart 2020. Het is een gezellig hardloopevenement dat voor iedereen iets te bieden heeft. Er is een 1 KM Familie Loop voor kinderen t/m 12 jaar, een 5 KM Loop met een prachtig parcours over de vestingwallen, voor de wat meer getrainde loper een uitdagende 10 KM Loop en de Halve Marathon voor de fanatieke hardlopers. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen aanmoedigen!

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de gezelligheid van de stad Gorinchem en de schitterende omgeving. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarbij onderweg veel te genieten valt!

Bereikbaarheid

De start/finish is in het Wilhelminapark. Wegens beperkte parkeergelegenheid wordt deelnemers gevraagd zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met de trein te komen. Het station van Gorinchem is op loopafstand. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Faciliteiten

Parkeren

Parkeren is mogelijk op de volgende locaties:

  • Parkeergarage Kazerneplein, Pompstraat 27
  • Parkeergarage Kweeklust, Kweeklust 1
  • Parkeerterrein Groenmarkt, Groenmarkt
  • Q park Stationsweg, Stationsweg
  • Parkeerplaats Bagijnenwal, Bagijnenwal 36
  • Parkeerplaats Stadhuisplein, Stadhuisplein

U kunt vervolgens vanaf de verschillende locaties lopend de start/finish locatie (Buiten de Waterpoort) bereiken.

Wedstrijdsecretariaat

In het Wilhelminapark zullen tenten worden geplaatst waarin het wedstrijdsecretariaat zal worden ingericht. Hier kunnen deelnemers hun startnummer ophalen, vragen stellen en indien beschikbaar nog startnummers of shirts kopen.

Kleedaccommodatie en tasafgifte

In het Wilhelminapark zullen tenten worden geplaatst die dienen als kleedaccommodatie. Tassen kunnen afgegeven worden bij de tasafgifte. De kosten hiervoor zijn €1,50 per persoon (via de website) of €2,- op de dag zelf.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht. Daarnaast op het parcours van de 5 KM 1 waterpost, 10 KM twee waterposten en de Halve Marathon 4 waterposten.

Medische post

Bij de start/finish locatie zal een vaste EHBO-post worden ingericht bemand door minimaal twee medewerkers. Daarnaast zullen er minimaal twee EHBO medewerkers op de fiets mee rijden met de lopers op het parcours.

Toiletten

Nabij de start/finish locatie zullen mobiele toiletten worden geplaatst.